Motivationshäfta

Inte sällan har jag märkt att man saknar motivation att tidigt gå upp på morgonen och sätta sig med design, kodning eller research när man håller på med projekt eller inledning i ett företag. 

Ta bara det här med att beskriva sin affärsidé. Jag kan lätt påstå att den döda halva mitt engagemang. Jag förstår givetvis att man måste skriva en affäridé på papper, men frågorna tog liksom musten ur en. Det var som en gammal tråkig skiva som gick på repeat. 

Inte blev det lättare när man skulle sätta sig och skriva ned affärsplanen. Minns inte hur många sidor den låg på, men den var ungefär 3-4 ggr tjockare. ”Undvika fallgroparna” heter det ja. Kändes som man gick i blöt snö med sommarskorna och inte kom någonstans.

Det är inte lätt att hitta motivation, och speciellt inte hemma. Jag märker att jag jobbar betydligt mer effektivt utanför hemmet än i hemmet. Det kan vara min tråkiga färg hemma som gör att jag inte får positiv energi. Jag har ju både läst och sett det på tv om hur olika färger kan ge positiv energi.

Jag insåg att det blev en aning lättare att göra en ”todo-list”. Man skriver ner 5 punkter som man skall utföra nästkommande dag. När man är klar med dom så strycker man över dom och fortsätter på 5 nya. Det är bra att göra ett schema, men det är inte alltid lätt att bli klar med punkterna, så exempelvis ”design”, ”kodning” och ”översättning” får man nog sätta som en enstaka punkt en dag.

För ca. 5 år sedan hittade jag en stor motivationskälla. Det var när jag tog en promenad ute i ett ”rikemansområde” och spanade på hus i gräddhyllan. Ett av husen hade en sån vacker port, men frostat glas runtom dörren. I glaset fanns det olika stjärntecken. Just det tillfället gav mig sån otrolig motivation att jobba med projekt.

Vad ger dig motivation?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *