Designers och kodare

Hur man än förbereder beställningar så tycks aldrig tiden räcka till. Jag har flertal gånger beställt jobb med designers och programmerare (kodare) där jag inte fått min produkt, vara eller tjänst levererad i tid. ”Time is money” är ett känt begrepp, och det stämmer. Flera gånger har jag fått vänta flertal dagar, veckor, till och med månader på att saker och ting skall göras klart. Men det finns även en annan sida av det som man måste förstå.

Jag som beställare måste också ge så mycket information som möjligt för att den som designar, kodar ska kunna utföra sitt jobb utan några frågetecken. Jag har själv hamnat i den situationen där jag sitter och inte vet hur jag ska lösa ett problem, tack vare att jag har för lite information och inte kan ”se framåt” eller ”utesluta eventuella blivande fel”.

Sen är designers och programmerare människor. Man kan bli sjuk, det kan ha hänt dödsfall, datorproblem, mjukvaruproblem, internetproblem och många andra orsaker till varför dom inte håller ens deadline.

När jag beställer jobb numera måste jag sätta deadline, en headmap och en förklaring varför det är så viktigt att det levereras. Kanske till och med sätta en annan person i standby utifall den andra inte kan leverera. Eller sätta 2 deadlines. En riktigt och en emergency. Så om den ena fallerar så kan jag ta in min standby-person och använda emergency-deadlinen på den personen.

Ibland önskar jag att designers hade ett sånt här formulär:

  • Projektbeskrivning
  • Logo namn
  • Logo 4 färger som du kan tänka dig
  • Övrig färg på sajten
  • Fonter du använder på din sajt
  • Övriga önskemål

Detta tror jag hade underlättat för dom. Givetvis hade det varit bra med ännu fler punkter.

Vad tycker du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *