Kontakt mellan besökare och skapare

Jag tror inte jag är ensam om detta, men när man studerar besöksloggen eller analytics så säger egentligen inte siffrorna speciellt mycket om vem besökaren är. Visst, jag kan få fram vart besökaren är ifrån, men inte mycket mer än så.

Detta leder för min egen del till att jag inte tar mina besökare på fullaste allvar. Dom blir alltså bara några siffror i en statistik.

Hittade de vad de letade efter? Är det något jag saknar på min sida? Någon information som saknas eller måste uppdateras? Det känns som klyftan är så stor mellan mig och besökaren. Många gånger så uppdaterar jag mina sidor just på grund av att en besökare har kontaktat mig och efterfrågat en viss sak. Då vet jag ju att min sida är till någon nytta.

Det är som att ha en stor butik och man hör den där gamla klassiska entré-melodin ljuda, fast inte se vem som går in och ut ur butiken. Det blir ingen kontakt.

Jag vill helst inte sätta ut några datum när saker och ting skall uppdateras, för ni vet hur det är när man besöker en sida och den INTE är uppdaterad vid det datumet.

En lösning jag har är att lägga till FB-grupper till några av mina sidor. Då kan besökaren skriva och jag få meddelandet med en gång, och vice versa när jag har uppdaterat sidan.

Jag får se hur jag ska lösa det här stora problemet, för utan mina besökare, så har jag ingen intäkt från annonserna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *