Elektronik och affiliate

Som jag tidigare har skrivit så försöker jag dra in mer pengar via Robotdammsugare.se, men jag märker nu att det kommer bli ett hästjobb utan dess like. Det spelar egentligen roll hur mycket produkten kostar, för marginalerna för säljarna är så fruktansvärt låg, vilket innebär att min ersättning också är låg.

Jag såg ett tydligt exempel på detta nu när jag gick igenom en statistiksrapport över ersättningen. Trots ett ordervärde på över 18.000:- så tjänar jag knappt 500:-.

Det är riktigt skrämmande i min mening. Snabba siffror, om jag skulle ha ett ordervärde på nära 100.000:- så skulle jag bara ha tjänat 2500:-, vilket jag själv anser är värdelöst.

Delar man upp dessa timmar man lägger ner för att skriva bättre artiklar, hämta information, länka till produkten och underhålla sidan, så är det ingen bra timpenning. Det är näst intill så att man gör ett slavjobb.

Någon med annan erfarenhet?

En kommentar till “Elektronik och affiliate”

  1. Det blir att man börjar undra vad man egentligen sysslar med 🙂 Du säljer deras produkter för 18 000 kr och får 500 kr, det är inte OK 🙁 Sen måste man ju också ha en väldigt bra affiliate sida med snygg design och bra information, för att övertyga sina besökare att köpa denna produkten. Du kan ju inte bara slänga upp en sida snabbt och lätt i den nishen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *